11/17/2008

Suflet de copil

Printre hârtiile vechi pe care le aveam prin casă am regăsit câteva poezii pe care le-am scris în clasa a X-a, în liceu. Mi-am adus aminte cu plăcere de momentele de atunci când am scris mai multe poezii pentru un concurs între licee. Este incredibil cum ne aruncă viaţa pe drumuri întortocheate. De la pasiunea mea pentru literatură din liceu am ajuns să lucrez într-un domeniu tehnic care nu are nici cea mai mică legătură cu literatura. Cu toate acestea amintirile de atunci sunt frumoase şi îmi amintesc întotdeauna cu plăcere de acele timpuri în care simţeam că vreau să acumulez cât mai multe cunoştiinţe, să cunosc cât mai multe lucruri, să descopăr cum funcţionează viaţa, să găsesc răspunsuri la unele lucruri care în acele momente mi se păreau misterioase.


Suflet de copil


Lumina caldă a primei primăveri
Îmi poartă sufletul arzând departe,
În luna-ascunsă-a ultimei tăceri
Şi a cuvintelor rostite-n şoapte.

Copil sunt eu în tainica visare
Şi limpede e cerul vieţii mele,
Lumină albă are al meu soare,
Iar zarea este un ocean de stele.

Pădurea blânda de salcâm e-n floare,
Izvorul rece suspină-ncetişor,
Mireasma florilor e-o sărutare
Şi în eter se-aude-un cântec de dor.

O ploaie trecătoare spală-n taină
Cu lacrimi albe tărâmul de mister,
De rouă pură iarba este plină,
Iar veşnicul suflet se-nalţă spre cer.

Aici sunt eu, copil de altădata,
Mă tângui şi plâng cu lacrimi de nespus
Căci nu te voi mai zări niciodată
Copilărie a timpului apus.

6 comentarii:

  1. Cit de frumoasa e!!!
    Iti multumesc, Cosmin.

    RăspundețiȘtergere
  2. :)...cand mi-ai trimis linkul blogului tau zilele trecute, l-am deschis si am citit, si mi-am amintit despre pasiunea ta de a scrie. si citeam intr-o dimineata la 7.30 postarea cu pescuitul...am zambit...in momentul ala a intrat un domn mai in varsta in birou si m-a surprins zambind ..."ce faci mai?" ..."pai, citesc un blog al unui fost coleg de liceu si ma gandesc la cum ne suceste soarta asta..." si i-am povestit despre faptul ca tu scriai in liceu "literatura" si ca acum lucrezi in IT...
    oricum, acest blog e tot "literatura" pentru mine. Ca la Johny Walker "keep walking" - scrie "ba baiatule!". Te pup :*

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu ai pentru ce! Şi eu mă tot întreb oare ce am făcut de am ajuns în IT. Mi-a plăcut mult să scriu la vremea respectivă. Îmi făcusem chiar şi un "dicţionar" propriu de rime.

    RăspundețiȘtergere
  4. Mă bucur că v-a plăcut poezia. Mai am o grămadă. O să le postez şi pe celelalte pe rând. Sper să vă placă şi celelalte.

    RăspundețiȘtergere
  5. Imi pare rau ca eu am pierdut ,aceste clipe frumoase, si ca eu eram prinsa cu munca si cu necazurile. Nu am avut timp sa iti citesc aceste frumoase poezii,te rog iarta-ma!!!!Cred ca ti-ai dat seama cine iti scrie.Te iubesc mult si te pup dulce!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Da mi-am dat seama. Nu trebuie sa îţi pară rău mamă. Nu avem nici o vină că aşa e viaţa :). Mă bucur că ţi-au plăcut poeziile. Te iubesc şi eu mult şi te pup şi eu!

    RăspundețiȘtergere