11/25/2008

Expoziţie Leonardo da Vinci


Am fost recent la Expoziţia Leonardo da Vinci deschisă în Bucureşti la Teatrul Naţional de Operetă I. Dacian. Eram curios să văd ce au putut expune şi nu pot spune că nu am fost plăcut impresionat. Veţi găsi multe din invenţiile Leonardo da Vinci prezentate foarte frumos într-un spaţiu potrivit. Pentru fiecare invenţie veţi găsi explicaţii şi o scurtă istorie. Modelele invenţiilor sunt realizate din lemn şi sunt realizate foarte bine. Presupun că a fost extraordinar să poţi face modelele marelui inventator Leonardo da Vinci, iar aceşti oameni ar trebui să se bucure de tot respectul.



Se poate urmări şi un documentar cinematic despre viaţa, studiile şi invenţiile lui Leonardo da Vinci pe un proiector, pasionaţii putând afla mai multe detalii despre marele inventator. Este cu adevărat incredibil la câte lucruri s-a putut gândi un om. A fost pasionat de sculptură, pictură, mecanică, inginerie, arhitectură, fizică, biologie s.a. A realizat însă cât de mare este geniul său, drept urmare toate invenţiile au fost scrise cifrat, şi chiar până astăzi unele au rămas indescifrate. Chiar discipolii lui nu aveau cunoştiinţă de toate secretele marelui inventator.

Foarte drăguţ a fost un domn care organiza se pare expoziţia şi care ne-a prezentat pe scurt o parte din personalitatea lui Leonardo da Vinci precum şi câteva lucuri ştiute numai de pasionaţii de invenţiile şi studiile marelui inventator. Rar mi-a fost dat să întâlnesc o persoană atât de pasionată de ceea ce face. Se simţea în modul său de a vorbi, în modul de a gesticula şi în propoziţiile sale această pasiune şi dorinţa de a împărtăşi cu ceilalţi cunoştiinţele sale.



Printre invenţiile Leonardo da Vinci pe care le puteţi urmări la această expoziţie se numără: rulmentul, deltaplanul, arcul, colacul de salvare, tancul, diverse bărci de luptă, un mecanism de mers pe apă asemănător echipamentului de schi şi multe altele.

O oră este mai mult decât suficientă pentru a putea vedea toată expoziţia şi a vă putea decide şi dacă doriţi să achiziţionati o carte sau album Leonardo da Vinci fie cu invenţiile sale, fie cu elementele de artă pe care le-a creat. Există versiuni şi în engleză şi în italiană.

Ca o concluzie vă sugerez să mergeţi la această expoziţie pentru că veţi rămâne plăcut surprinşi. Este deschisă până la data de 31 Ianuarie 2009, iar programul este în fiecare zi de la 11:30 la 22:00, ceea ce este destul de bine pentru cei care lucrează până mai târziu.

Mai multe detalii puteţi afla pe site-ul http://www.leonardodavinci.ro .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu