11/14/2008

Masacrul unei lumi civilizate



Am primit astăzi un e-mail care nu pot să spun că nu m-a impresionat. În ultimul timp sunt făcute publice din ce în ce mai multe acte de barbarism comise de oameni sau poate că doar acum au ajuns la cunoştiinţa mea. În orice caz mi se pare de-a dreptul şocant faptul că oamenii pot comite asemenea crime. Este adevărat că populaţia lumii este în expansiune, este adevărat că necesităţile de hrană ale omenirii cresc în fiecare zi, însă se pune întrebarea unde vom ajunge cu acest comportament barbar pe care îl manifestăm faţă de animale, practic faţă de fiinţele cu care împărţim viaţa pe pământ. Aceasta este o problemă care nu interesează pe foartă multă lume. Ştiţi oare când desfaceţi o conservă de peşte pentru a o consuma de unde provine conţinutul ei? Ştiţi oare cum sunt tratate aceste animale înainte de a fi sacrificate? Din păcate adevărul crunt este că pentru a face economii şi pentru a-şi mări profitul companiile care produc alimentele pe bază de carne practică metode barbare pentru a sacrifica animalele.



Protecţia animalelor este un subiect relativ nou pentru omenire şi mi se pare aberant că animalele care sunt protejate sunt tocmai animalele care nu constituie o ţintă pentru industria alimentară. Aceste animale sunt tratate inuman peste tot în lume şi nu sunt privite ca nişte fiinţe ci ca nişte obiecte din care se extrage profit. Este poate cel mai josnic nivel la care a ajuns omenirea prin aceste practici.



Deşi pare incredibil, anual, masacru brutal şi sângeros pe care îl puteţi vedea în imagini se petrece în Insulele Feroe, care aparţin Danemarcei. Danemarca, o ţară care se presupune a fi civilizată. Prea puţine persoane din lume au cunoştinţă de acest eveniment oribil şi lipsit de sensibilitate, care se repetă an de an. Acest crunt masacru este opera unor tineri care participă la el pentru a demonstra că au devenit adulţi. Este absolut incredibil că nu se poate face nimic pentru ca această barbarie să înceteze. O barbarie săvârşită împotriva lui "Calderon", un delfin extrem de inteligent, care obişnuieşte să se apropie de oameni din curiozitate.



A masacra efectiv zeci de animale paşnice care nu au multe modalităţi de a se apăra mi se pare o absurditate. Iar a-ţi demonstra bărbăţia printr-un ritual de masacrare a unor animale mi se pare şi mai absurd. Aceşti oameni cred că uită totuşi că trăim în anul 2008 şi nu în timpuri primitive în care oricum oamenii vânau doar cu anumite unelte (animalele având posibilitatea să se apere şi să scape de prădătorii umani).



Oare câte astfel de evenimente au loc în întreaga lume şi noi nu ştim de ele? Din păcate omul are nevoie de răbufnire, de bărbăţie, de senzaţia de a lua o viaţă, sentiment care probabil le oferă putere, forţă, dominare. Omul este un prădător, dar încearcă să fie civilizat, ba chiar se mândreşte că este civilizat. Este oare corect să trăim cu o astfel de impresie?













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu