6/27/2010

Lecție de fiscalitate - potrivită vremurilor noastre

Într-o dimineaţă, stăpânitorul unei cetăţi fu trezit de nişte strigăte care se auzeau din piaţă: „Hai la mere! Mere dulci cum n-aţi mai gustat!”. Ridicându-se indispus din pat şi privind pe fereastră, văzu un târgoveţ ce vindea, într-adevăr, mere, înconjurat de o mulţime de muşterii. „Trebuie să fie tare bune merele alea”, îşi spuse mai-marele cetăţii şi, făcându-i-se poftă, îl chemă pe primul său sfetnic şi îi porunci: „Ia cinci galbeni şi mergi în piaţă să cumperi mere de la târgoveţul acela”. Primul sfetnic îl chemă pe paharnic şi îi spuse: „Uite patru galbeni, du-te şi cumpără mere”. Paharnicul se adresă, la rândul său, stolnicului: „Poftim trei galbeni, de care să cumperi mere de la târgoveţul acela”. Stolnicul îl chemă pe primul străjer îi dădu doi galbeni şi îl trimise în piaţă. Acesta dădu un galben unui străjer din subordine, iar acela se duse la târgoveţ şi îi luă la rost: „Hei, ce tot strigi aşa? Ai tulburat somnul mai-marelui cetăţii, iar drept pedeapsă mi-a poruncit să-ţi confisc căruţa asta cu mere”.

Zis şi făcut. Întors la şeful său, străjerul se lăudă: „Am făcut un târg nemaipomenit. Cu un galben am cumpărat o jumătate din căruţa cu mere a tărgoveţului”. Primul străjer merse la stolnic: „M-am târguit şi, cu cei doi galbeni pe care mi i-ai dat am reuşit să cumpăr un sac cu mere!”. Stolnicul - repede la paharnic: „Cu trei galbeni am luat o tolbă întreagă cu mere”. Paharnicul dosi jumătate din cantitate şi apoi merse la primul sfetnic: „Iată, cei patru galbeni
mi-au ajuns doar pentru o jumătate de tolbă cu mere”. Iar primul sfetnic se înfăţişă dinaintea stăpînitorului cetăţii şi glăsui: „Măria ta, iată, am îndeplinit porunca. Numai că de acei cinci galbeni n-am reuşit să târguiesc decât cinci mere”.
Mai-marele cetăţii muşcă dintr-un măr şi cugetă: „Hmmm… Cinci mere pentru cinci galbeni… scump, foarte scump! Şi, cu toate astea, târgoveţul acela avea o mulţime de cumpărători. Înseamnă că lumea o duce bine, are bani. Ia să măresc eu birurile!”

6/15/2010

Din România - simpli sărpraizing

Din nou imaginile vorbesc de la sine. Trăim în România...


















Staţie Meteo din Alpii Austrieci

Pozele vorbesc de la sine...















Cutia de dormit

În Dubai sunt instalate 50-70 de astfel de cutii. Conceptul este cel puţin interesant.



Dimensiuni: 2 m x 1,40m x 2,30m pentru a dormi în confort şi siguranţă.
Un somn ieftin în caz de urgenţă pentru oricine, bogat sau sărac!!
Spaţiul include pat, lenjerie, sistem de ventilaţie, alarmă, TV LCD, WiFI, spaţiu pentru laptop şi telefon reîncărcabil. Sub pat există loc pentru bagaje.
Plata se face la terminale, de unde clienţii vor primi o cheie electronică ce poate fi achiziţionată pentru 15 minute sau oricât de multe ore e nevoie.




Calcularea pensiei - Constantin Tănase

Şi o altă chestie:
Scoaterea la pensie.
Astăzi eşti funcţionar
Însă mâine pensionar.
Poate te interesează
Pensia cum se calculează.
Din 35 de ani servici
Care vor fi socotiţi
Îţi scazi primii ani de şcoală
Şi absenţele de boală,
Zilele de sărbătoare,
Orele suplimentare,
Plus un an şi patru luni.
Tragi o linie şi aduni.
Împarţi tot la cinci, apoi
Ce-ţi dă înmulţeşti cu doi,
Scazi anul când te-ai născut,
Adaugi tot ce-ai scăzut
Şi la cifra ce-a ieşit
Pui un zero la sfârşit.
Anii pentru însuraţi
Se vor socoti dublaţi
Adică ani de război
Socotind că-n vremea asta
Te-ai războit cu nevasta.
La totalul obţinut
Pui trei zero la-nceput.
Scazi anii de celibat,
Ridici restul la pătrat
Şi-astfel într-o primă fază
Afli sumele de bază.
Apoi le extragi la toate
Rădăcinile pătrate
Şi la suma dobândită
Aplici cota cuvenită,
Care nu trebuie să fie
Mai mare de 5 la mie.
Din suma rămasă, brută,
Scazi 4 şi 8 la sută
Trei la mie la pompieri,
Impozitul pe averi.
Supracota respectivă,
Taxele pentru colivă,
Cinci la sută pentru dric,
Apoi nu mai scazi nimic.
Din totalul rezultat
Verşi două treimi la stat
Şi restul ţi se cuvine
Nu ştiu de mă exprim bine!

6/14/2010

Informaţii neconfirmate despre Traian Băsescu, SRI şi Banca Naţională

Pe Internet circulă texte neconfirmate cu date care, dacă ar fi adevărate, ar fi foarte grave.

Pe siteul exploziv-news al jurnalistei Simona Fica apar următoarele informaţii:

Conturile secrete ale lui Traian Băsescu din SUA şi Germania

Bani negri ai preşedintelui din afacerile morţii şi raportul Interpol şi Europol


În urmă cu 20 de ani, după lovitura de stat din decembrie, au fost căutate, dezbătute, analizate în lipsă, contestate ori recunoscute, dar niciodată văzute, conturile lui Ceauşescu din Elveţia.

După 20 de ani, Exploziv-News aduce în faţa cititorilor CONTURILE LUI TRAIAN BĂSESCU.

Preşedintele României şi-a transferat în conturi bancare din Statele Unite, Israel şi Germania, sume imense de bani proveniţi din traficul cu armament.

Vă prezentăm mai jos un fragment de tabel cu numerele de cont ale acestuia şi data transferurilor, precum şi fragmente din rapoartele Interpol şi Europol despre modul în care au fost transferaţi banii şi prin ce companii de transport aerian militar.

Băsescu a cerut, Isărescu a dat. Rezerva Naţională a României a fost furată la propriu. România este în faliment.

Cea mai simpla şi la îndemână modalitate de a nu tăia draconic salariile şi pensiile era aceea ca BNR, din Rezerva Naţională, să infuzeze circa 10% şi să le canalizeze spre acest scop.

Se acoperea astfel, în doi timp şi trei mişcări, întregul fond de pensii, de aproximativ 2 miliarde de euro, şi de salarii. Dar nu s-a făcut acest lucru. Răspunsul l-am aflat abia acum.

Şi este mult prea grav ca să nu îl facem public. Pornind de la declaraţiile de săptămâna trecută ale şefului BNR, Mugur Isarescu, referitoare la datele financiare false declarate de către guvernanţi şi preşedinţie, am ajuns într-un cerc de oameni apropiaţi acestuia, cu funcţii importante, la rândul lor, în Banca Naţională a României, care ne-au mărturisit, dezolaţi, că „situaţia ţării e una singură: ROMÂNIA ESTE CU ADEVĂRAT ÎN FALIMENT!".

Ei au mai recunoscut că BNR nu mai are cum salva falimentul, Mugur Isarescu nici atât, dintr-un singur şi extrem de grav motiv, cu care, spun ei, „România nu s-a mai confruntat niciodată în istoria ei, nici măcar după cele două războaie mondiale": Banca Naţionala are vistieria GOALĂ! În perioada octombrie 2009 – martie 2010, din ordinul preşedintelui României, s-a retras de la BNR toată rezerva în lei. TOATĂ! Rezerva de Stat nu mai există! Tezaurul a fost şi el ameninţat la FMI. BNR mai avea, în ianuarie 2010, şi rezerve internaţionale (valută şi aur) de 32,4 miliarde de euro.

Sursele noastre spun că nici acestea nu mai sunt. S-au scurs, din acelaşi ordin, din vistieria ţării, în conturile Băsescu-Videanu-Berceanu-Cocoş. „Căutaţi conturile celor patru, acolo e cheia crizei", au mai afirmat, pentru Exploziv-News, bancherii.

Mugur Isarescu nu ne-a declarat decât: „Ne aşteaptă o perioadă grea, cea mai neagră din istoria României".

Venim cu o adăugire, special pentru Guvernator: „Şi pentru dumneavoastră începe o perioadă neagră, domnule Isărescu, pentru că sunteţi COMPLICE cu hoţii. În baza cărei legi aţi semnat retragerea banilor de către Băsescu, chiar preşedinte al României fiind, din Rezerva de STAT?".

Pe de altă parte, din rezerva naţională făceau parte şi capitaluri ale tuturor băncilor comerciale din ţară. Banii acestora au ajuns şi ei în conturi private, FĂRĂ CA REPREZENTANŢII ACESTOR BĂNCI SĂ ŞTIE!. Scandalul bate la uşa lui Isărescu în egală măsură cu cel de la uşa preşedintelui şi în curând va ajunge subiect în presa internaţională. BANCA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI A FOST JEFUITĂ!

Tot pe siteul exploziv-news al jurnalistei Simona Fica este publicat următorul text:

LUNI, 24 MAI, LA ORA 8.00, SERVICIUL ROMÂN DE INFORMAȚII A FOST DISTRUS DIN TEMELII. URMEAZĂ S.I.E! ŞI SERVICIUL DE TELECOMUNICAŢII SPECIALE! SRI, STS, SIE SE "RESTRUCTUREAZĂ", LA SPP SE ANGAJEAZĂ INTERLOPI!

Azi dimineață, la ora 8.00, toți ofițerii SRI, atât din structura centrală, cât și din teritoriu, au fost convocați de urgență la sedii– chiar și cei care se aflau în concediu – printr-un Ordin semnat NU de către George Cristian Maior, directorul SRI, ci de către adjunctul acestuia, generalul de carton Florian COLDEA. Toți șefii unităților SRI din țară au primit încă de sâmbătă, ora 10.00, o Circulară de la centru, prin care, sub pretextul stării de urgență, li se cerea să își convoace subalternii. Ajunși azi-dimineață la serviciu, aceștia aveau să constate cu stupoare că sunt, începând din acel moment, PENSIONARI. Astfel, nu mai puțin de 500 de ofițeri superiori ai Serviciului Român de Informații, sub presiune și amenințări că, dacă nu semnează, vor fi dați afară PE LOC și li se vor întocmi dosare penale pentru te miri ce, au semnat cererile de pensionare. Iar acest lucru nu s-a făcut sub imperativitatea crizei. Deja 27 de cadre ale Serviciului, cu grade de maior și colonel, s-au adresat redacției noastre pe parcursul acestei zile, solicitând să fie înscriși în Grupul de Investigații Speciale privind Securitatea și Siguranța României, inițiat de Exploziv-News și ofițerul SIE – sub pseudonim -Tim Ronin. Ei ne-au relatat că „epurarea" inițiată de Coldea se face fără acceptul lui George Maior și că doar trei segmente – însă cele mai importante (cunoscătorii își vor da seama de gravitatea fără precedent a situației!) – au fost distruse azi: 1. Direcția de apărare a Constituției, 2. Direcția anticorupție, 3. Direcția informații clasificate. N-a trecut nici măcar o lună de la publicarea, în Exploziv-News, a articolului intitulat „COLDEA, LICHEAUA CARE A DISTRUS SERVICIILE SECRETE ALE ROMÂNIEI" (și asta după ce, într-o altă anchetă, „CINE SALVEAZA SRI SI SIE DE GHEARA SERVICIULUI SECRET BRITANIC?", atrăgeam atenția asupra faptului că Băsescu a numit, însărcinat cu restructurarea SRI și SIE, un... agent al serviciului de spionaj englez) – nota redacției: ambele le puteți citi pe ecranul flash de sus - și ceea ce am anticipat s-a și întâmplat! La douăzeci de ani de la dizolvarea, de către trădătorul Iliescu, a Securității Statului, trădătorul Băsescu calcă în picioare România, Siguranța și Integritatea ei, în folosul propriu!

Pe portalul Ziare.com comentatorul cu pseudonimul Gelu a postat următorul text:

TRAIAN BĂSESCU CU GAŞCA AU PRĂDUIT PÂNĂ LA FUNDUL BUGETULUI DE STAT ROMÂNIA!!!

"Pornind de la declaraţiile de săptămâna trecută ale şefului BNR, Mugur Isărescu, referitoare la datele financiare false declarate de către guvernanţi şi preşedinţie, am ajuns într-un cerc de oameni apropiaţi acestuia, cu funcţii importante, la rândul lor, în Banca Naţională a României, care ne-au mărturisit, dezolaţi, că "situaţia ţării e una singură: ROMÂNIA ESTE CU ADEVARAT ÎN FALIMENT!". Ei au mai recunoscut că BNR nu mai are cum salva falimentul, Mugur Isărescu nici atât, dintr-un singur şi extrem de grav motiv, cu care, spun ei, "România nu s-a mai confruntat niciodată în istoria ei, nici măcar după cele două războaie mondiale": Banca Naţională are vistieria GOALĂ! În perioada octombrie 2009 – martie 2010, din ordinul preşedintelui României, s-a retras de la BNR toată rezerva în lei. TOATĂ! Rezerva de Stat nu mai există! Tezaurul a fost şi el amanetat la FMI. BNR mai avea, în ianuarie 2010, şi rezerve internaţionale (valută şi aur) de 32,4 miliarde de euro."

Descoperire unică în istorie - s-a găsit elixirul nemuririi

Descoperire uluitoare în lumea medicală! Un om de ştiinta american a CREAT VIAŢĂ într-un experiment de laborator în care a reuşit să învie o bacterie moartă. Oponenţii ingineriei genetice au catalogat experimentul ca o încercare periculoasă, în stil Frankenstein, de manipulare a naturii.

Controversatul om de ştiinţă, doctorul biolog Craig Venter, a extras în primă fază gene dintr-o bacterie numită Mycoplasma capricolum. Apoi a creat şiruri de ADN artificial pe care le-a plasat în bacteria moartă. Aceasta a revenit la viaţă şi a început să se multiplice.

"Aceasta este primă celulă sintetică creată vreodată. Este un pas important", a declarat Craig Venter.

"Este un studiu de reper. Este un pas cheie în industrializarea biologiei sintetice, deschizând drumul spre o eră nouă", este de părere şi profesorul Paul Freemont, de la Imprerial College London.

Microbii artificiali ar putea fi folosiţi în fabricarea vaccinurilor sau rezolvarea problemei poluării. Însă, unii experţi sunt de părere că tehnologia ar putea duce la inventarea unor noi arme biologice. "Se joacă de-a Dumnezeu", a spus doctorul Eckard Wimmer de la Stony Brook University.

Doctorul Craig Venter a declarat că bacteria pe care a folosit-o se găseşte la bovine, nu oameni, însă o rudă a acesteia este "responsabilă" pentru pneumonia în cazul oamenilor.

Noua formă de viaţă, creată după 15 ani de studiu şi 27,7 milioane de lire sterline cheltuite, a fost botezată "Synthia".

Craig Venter, un rebel om de ştiinţă miliardar, are 63 de ani şi este veteran al Războiului din Vietnam.

Interviuri cu români

Iată o altă compilaţie cu interviurile date de cei de aceeaşi naţionalitate cu noi.


Vezi mai multe din Funny pe 220.ro

Râsul la mormânt - Mircea Cărtărescu

Provin dintr-o familie săracă. Nu mă laud cu asta, dar nici nu pot s-o uit. Una dintre cele mai persistente amintiri ale mele e despre părinţii mei care, seară de seară, timp de treizeci de ani, cât am locuit cu ei, făceau socoteala tuturor cheltuielilor de peste zi. Niciodată nu le ajungeau banii. În casă era un singur salariu şi patru persoane.

Azi, părinţii mei trăiesc dintr-o singură pensie şi, credeţi-mă, nu dintre cele nesimţite. Eu însumi ştiu prea bine ce înseamna sărăcia. Am cunoscut cozile şi frigul dinainte, am cunoscut inflaţia înnebunitoare de după. Timp de douăzeci de ani nu am câştigat nimic din scrisul meu, am trăit din salariul de profesor şi am susţinut din el o familie.

Cunosc şi eu socotelile de fiecare seară şi trasul de bani până la chenzină. E motivul pentru care n-am putut fi niciodată un om de dreapta sau, mai curând, am putut fi raţional, dar niciodată sufleteşte. Fără să fiu nici un om de stânga, ştiu de ce e nevoie de protecţie pentru cei slabi, cei fără noroc, fără şanse, pentru cei care nu fac faţă într-o lume a performanţei. Sunt la mijloc între cruzime şi populism, fără să ader nici la una, nici la alta. Nu pot aproba, deci, îngrozitorul sacrificiu care se cere astăzi compatrioţilor mei, chiar dacă mi se spune că e "răul cel mai mic".

Nu pot întelege de ce oamenii cei mai amărâţi din România de azi, cei cu viaţa cea mai năpăstuită, cu veniturile cele mai mici trebuie să-şi ia ultima bucată de pâine de la gură ca să salveze statul român. Mi se spune că statul român nu-i poate susţine, dar statul român uită să-mi explice cum se face că a tolerat, odată cu creşterea sărăciei generale, o creştere nemaiauzită a bogăţiei speciale. Nu mi se explică în ce fel am ajuns, în doar douăzeci de ani, o ţară de tip sud-american, în care câteva sute de familii posedă o bogăţie egală cu a sute de mii de alte familii.

Niciodată nu mi s-a explicat cum, prin ce mecanisme legale, a putut fi posibil să creşti ca venituri, în câţiva ani, de la zero lei şi zero bani, la miliarde. Prin ce forme legale, prin ce privatizări legale, prin ce licitaţii legale, de douăzeci de ani încoace, sub toate guvernările, fără excepţie, România a fost împărţită în câteva sute de bucăţi care-au fost dăruite câtorva sute de oameni?

Nu vreau să înţelegeţi că sunt adeptul "haiduciei" fiscale. Nu cer naţionalizări, confiscări şi deposedări de avere. Nu sunt anticapitalist şi ştiu că, în clasa de mijloc, există oameni care au câştigat cinstit, cu o risipă enormă de muncă şi inteligenţă, fiecare ban de care se bucură azi. Nu orice avere este însă sănătoasă, nu orice avere e sursă de bunăstare generală. Cele mai multe averi de la noi sunt obscene, maladive cumulări obţinute prin reţele subterane politico-economice. Ele nu îmbogăţesc, ci sărăcesc, secătuiesc statul de puterile sale, îi distrug sistemul judiciar, îl împotmolesc în corupţie.

Nu cer confiscarea, ci verificarea lor, elucidarea împrejurărilor în care câteva mii de oameni au ajuns putred de bogaţi prin conspiraţie securistică, furt calificat şi trafic de influenţă. Clasa politică de la noi trebuie odată să înţeleagă că, sub oblăduirea ei, a apărut un stat al nedreptăţii sociale, că impasul în care suntem azi i se datorează în întregime şi că e macar în interesul ei, dacă nu al ţării, să schimbe starea de fapte. Căci un stat nedrept social şi fără respectul legilor va fi întotdeauna un stat instabil, primitiv, cu o clasă politică ameninţată. Un stat dispreţuit, pe drept cuvânt, de lumea civilizată.

Am mai spus-o: în România nu există, ca pretutindeni, corupţi, ci un sistem al corupţiei. Este mecanismul care produce sărăcia, conspiraţia care subminează statul. De aceea este monstruos şi nedrept să-i pedepseşti a doua oară pe cei săraci şi să te prefaci mai departe că nu-i vezi pe cei vinovaţi de sărăcia lor.

Nu este cinstit să tai un sfert din salariul unui medic sau al unui profesor, să ştirbeşti venitul, oricum insuficient, al unui pensionar ca să scoţi ţara din groapa de acum. Nu este nici eficient. Poate vom ieşi basma curată de data asta, dar vom cădea imediat în groapa următoare, căci statul român, aşa cum e el azi, nu poate să nu fie sărac.

Cu atât mai cinice, "ca râsul la mormânt" ar fi spus Eminescu, sunt exerciţiile de demagogie de pe canalele mercenare de televiziune, unde vezi zilnic mogulii plângând cu lacrimi de crocodil soarta celor pe care ei înşişi i-au adus în sapă de lemn, prin subminarea continuă a statului de drept. Niciodată hoţii n-au strigat mai tare "prindeţi hoţii!"

6/13/2010

In Brugge

Un alt oraş despre care am auzit numai lucruri frumoase era Brugge. Nu era foarte departe de Bruxelles aşa că ne-am răpit o zi din cele 4 planificate pentru Bruxelles, unde oricum văzusem destule, pentru a-l vizita. Şi chiar nu am regretat, ne-a plăcut mult mai mult decât Bruxelles din mai multe motive.

Datorită stilului arhitectural deosebit al tuturor clădirilor din oraş, modului în care fiecare clădire are locul ei în peisajul autohton, datorită străduţelor înguste şi uneori părăsite, canalelor des animate de raţe sau lebede precum şi parcurilor frumoase. Este oraşul în care nu te plictiseşti plimbându-te şi îţi doreşti ca plimbarea să nu se termine niciodată, chiar dacă vei ajunge la un moment dat să vezi aceleaşi lucruri la nesfârşit.

















Brugge mai este denumit şi « Veneţia de Nord » datorită numeroaselor canale care încercuiesc şi traversează oraşul. Am reuşit să ne plimbăm cu barca pe canale şi să admirăm din alte unghiuri frumuseţea oraşului. Deşi oraşul este extrem de mic, având cred nevoie de maxim 4-5 ore pentru a-l vedea în întregime, totuşi este plin de turişti.











Centrul vechi istoric al oraşului - unul dintre cele mai bine păstrate din Europa - este inclus pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. Este un loc extrem de frumos. Poţi sta toată ziua la o terasă sau pe o bancă admirând clădirile din centrul vechi şi ascultând copitele cailor de la trăsurile care plimbă turiştii.





Merită să mergeţi în Brugge şi să petreceţi o zi relaxantă admirând frumuseţile locului.