6/13/2010

In Brugge

Un alt oraş despre care am auzit numai lucruri frumoase era Brugge. Nu era foarte departe de Bruxelles aşa că ne-am răpit o zi din cele 4 planificate pentru Bruxelles, unde oricum văzusem destule, pentru a-l vizita. Şi chiar nu am regretat, ne-a plăcut mult mai mult decât Bruxelles din mai multe motive.

Datorită stilului arhitectural deosebit al tuturor clădirilor din oraş, modului în care fiecare clădire are locul ei în peisajul autohton, datorită străduţelor înguste şi uneori părăsite, canalelor des animate de raţe sau lebede precum şi parcurilor frumoase. Este oraşul în care nu te plictiseşti plimbându-te şi îţi doreşti ca plimbarea să nu se termine niciodată, chiar dacă vei ajunge la un moment dat să vezi aceleaşi lucruri la nesfârşit.

















Brugge mai este denumit şi « Veneţia de Nord » datorită numeroaselor canale care încercuiesc şi traversează oraşul. Am reuşit să ne plimbăm cu barca pe canale şi să admirăm din alte unghiuri frumuseţea oraşului. Deşi oraşul este extrem de mic, având cred nevoie de maxim 4-5 ore pentru a-l vedea în întregime, totuşi este plin de turişti.











Centrul vechi istoric al oraşului - unul dintre cele mai bine păstrate din Europa - este inclus pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. Este un loc extrem de frumos. Poţi sta toată ziua la o terasă sau pe o bancă admirând clădirile din centrul vechi şi ascultând copitele cailor de la trăsurile care plimbă turiştii.





Merită să mergeţi în Brugge şi să petreceţi o zi relaxantă admirând frumuseţile locului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu