4/21/2009

La Paltinu

Hristos a înviat! De Sfintele Sărbători de Paşte toată lumea este dornică de viaţă, toată lumea se regăseşte odată cu venirea mult aşteptatei primăveri. Şi astfel opţiunile pe care le avem sunt cât se poate de bine stabilite. O ieşire la iarbă verde ne-ar reda pofta de viaţă, ne-ar linişti şi ne-ar pregăti pentru săptămânile viitoare. Trebuie să vă povestesc despre locul minunat pe care l-am găsit. Este bine cunoscut de multă lume însă eu nu am avut posibilitatea să îl văd până acum. Se numeşte Barajul Paltinu şi este un loc cu totul deosebit.



Este greu de crezut cum omenirea a putut crea ceva atât de minunat. Şi cu toate astea este adevărat. O privelişte care îţi poate lua răsuflarea. Pentru a ajunge la baraj trebuie să urci un drum ocolitor. Practic acest drum ocoleşte întregul baraj pentru a trece apoi pe langă o pajişte imensă care odată străbătută îţi arată primele unde ale apei.



Pe mal se poate admira întregul peisaj de o frumuseţe incredibilă. Bineînţeles că existau mai multe persoane care doreau să se bucure de aceste lucruri drept urmare hărmălaia existentă era inevitabilă. Cu toate astea am avut un sentiment de apartenenţă la natură în aceste locuri.



Din spusele cunoscuţilor în acest mare lac de acumulare ar exista adevăraţi monştrii, peşti care pot înghiţi un om întreg. Poveştile pleacă de la mai mulţi scafandri care au avut câteva tentative de a găsi trupurile neînsufleţile ale unor nefericiţi care şi-au pierdut viaţa în aceste locuri. Aceşti scafandri nu au mai avut curajul de a încerca vreodată să repete experienţa.



Din câte am înţeles acest loc este foarte bun pentru camping. Este nemaipomenit să petreci măcar o noapte în cort aici. Dacă ai noroc să prinzi şi un cer senin noaptea poţi vedea un adevărat spectacol. În aceste locuri stelele sunt vizibile mai mult ca în oricare alt loc, poluarea fiind redusă. Ar fi o excursie minunată pentru pasionaţii de astronomie. Dacă aveţi ocazia nu rataţi vizitarea acestor locuri cu totul deosebite.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu