9/03/2010

Se fură ca-n codru...la kW

Iată practic ce se întâmplă în România de astăzi. Un sfert din producţia de energie electrică este consumată fraudulos pe teritoriul României. Dar suntem în România şi practic ar trebui să fie un lucru absolut normal. Şi până la urmă de ce să nu se fure. Oricum producem prea mult. Avem centrala nucleară de la Cernavodă (aprox. 4000 Mega Waţi), hidrocentralele (care pot ajunge la un total de 3500 Mega Waţi) şi încă un proiect nou eolian în Dobrogea cu o capacitate estimată la 600 Mega Waţi. Un total de 8100 Mega Waţi, un minim realizat fără prea mari eforturi. La Porţile de Fier I deşi sunt 6 turbine cu o capacitate de 200 Mega Waţi fiecare atunci când Dunărea are un debit mai mare decât cel normal se dă drumul la apă fiecare turbină generând numai 130 Mega Waţi. De ce? Păi mai este şi mineritul la mijloc şi mai e ceva de mâncat şi în acest domeniu.

Putem exporta energie fără probleme limita maximă de consum în România fiind atinsă în această vară - aprox. 7500 Mega Waţi.

Nu trebuie să îi plângem însă pe cei care furnizează energie electrică...până la urmă acest un sfert de consum de energie consumată fraudulos se recuperează de la ceilalţi care plătesc în mod corect energia electrică consumată.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu