12/16/2008

Ochelari TV, 2G, 3G şi Internet

Cum ar fi ca toate serviciile ce ţin de comunicare să fie înglobate într-un singur dispozitiv uşor de utilizat, rezistent, compact şi cu un design fascinant. M-am gândit că o astfel de soluţie ar putea fi ochelarii multifuncţionali.

Cu ajutorul acestor ochelari imaginea redată de anumite posturi de televiziune să poată fi transpusă direct pe ochii utilizatorului, acesta beneficiind de aceeaşi calitate de vizualizare ca şi în situaţia în care ar urmări respectivul post de televiziune pe un ecran imens. Pentru asta probabil vor fi necesare nişte adaptări ale modului de proiectare a imaginii astfel încât imaginea proiectată să poată fi mare deşi distanţa dintre mediul de proiectare şi ochi este extrem de mică. O altă posibilitate ar fi proiectarea imaginii într-un mod virtual cu ajutorul a două unde de proiecţie. Spre exemplu din rama dreapta a ochelarilor poate fi creată o proiecţie care poate fi considerată fundal pentru imaginea proiectată din rama stângă a ochelarilor care este de altfel imaginea pe care utilizatorul doreşte să o vizualizeze.

Pentru a ne putea uita la TV nu va fi necesar decât să ne punem aceşti ochelari şi să privim liniştiţi la o calitate de invidiat. Legătura dintre ochelari şi transmiţătorul TV va trebui făcută cumva wireless permiţând utilizatorului să se poată mişca liber pe o rază de aproximativ 50 de metri faţă de trasmiţătorul TV. Transmiţătorul TV ar putea prelua imaginea TV fie prin cablu coaxial, fie prin antenă digitală, convertind-o şi trimiţând-o către antena prezentă pe ochelari.

Ochelarii ar putea fi utilizaţi şi pentru convorbiri telefonice 2G şi 3G. Astfel în rama lor ar putea fi create locuri speciale pentru sim-uri telefonice 2G şi 3G. Pentru o mai mare libertate ar trebui să permită utilizarea simultană a 2 sim-uri 2G şi 2 sim-uri 3G. Astfel utilizatorul poate folosi până la 4 numere de telefon simultan, putând fi apelat şi putând apela simultan de pe toate cele 4 numere de telefon. Pentru a utiliza tehnologia 3G ochelarii ar trebui echipaţi cu o cameră video ce va permite interlocutorului utilizatorului ochelarilor să îl poată vizualiza pe acesta. Din păcate încă nu am reuşit să îmi imaginez cum poate fi concepută această cameră pentru a putea reda imaginea utilizatorului. Poate prin intermediul unei unde emise în faţa ochelarilor ce va permite reflectarea imaginii utilizatorului ca un fel de proiecţie virtuală.

Şi pentru a putea face din aceşti ochelari unealta completă pentru serviciile de comunicaţii am putea chiar să navigăm pe internet cu ajutorul unui kit care se poate ataşa, kit ce va putea conţine eventual o mini tastatură şi un mouse (sau poate în viitor alte unelte prin care cel ce doreşte să navigheze pe internet le va putea utiliza).

Comutarea între serviciile dorite se va putea realiza cu ajutorul unui mic comutator situat pe rama ochelarilor. El va permite comutarea între serviciul de TV, serviciul de comunicare 2G, serviciul de comunicare 3G sau internet, precum şi comutarea între subcategoriile acestor servicii. Astfel se pot comuta canalele TV, se pot maneva numerele de telefon din agenda sim-urilor telefonice şi se va putea naviga prin meniurile dispozitivului.

Nu ştiu încă dacă cineva s-a gândit la crearea acestor ochelari, însă mulţi oameni au reuşit să inventeze diverse dispozitive mult mai complexe pentru proiectarea realităţilor virtuale, iar tehnologia nu cred să nu existe pentru realizarea lor. Ar fi interesant ca operatorii de telecomunicaţii să poată oferi aceşti ochelari împreună cu gama completă de servicii pe care o comercializează. Este adevărat că a îngloba atâta tehnologie în nişte simpli ochelari poate fi greu, însă am văzut telefoane mobile extrem de mici ceea ce demonstrează că tehnologia actuală permite crearea de circuite electronice de dimensiuni foarte mici şi această tehnologie poate fi uzilizată şi pentru crearea acestor ochelari. Nimic nu este imposibil, iar a gândi spre viitor ar trebui să fie modul natural de gândire al tuturor oamenilor.

4 comentarii:

  1. Interesant este că am găsit această invenţie patentată :

    <><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><>

    United States Patent 7289767

    A wireless communication glasses has a pair of glasses, a wireless communication transceiver, a wireless transceiver module, an earphone and a microphone. The pair of glasses has a lens frame and a temple connecting with the lens frame. The wireless communication transceiver has a data cable connecting to a mobile phone. The wireless transceiver module is assembled on the temple of the glasses. The earphone is assembled on the temple of the glasses. The microphone is assembled on the temple of the glasses.


    <><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><>

    Dacă m-aş fi gândit să o pun în practică şi să produc astfel de ochelari pentru comercializare aş fi avut mai mult ca sigur probleme cu patentarea acestei invenţii :).

    RăspundețiȘtergere
  2. Bineînţeles însă în această invenţie patentată ochelarii nu servesc pentru redarea imaginii ceea ce stă de fapt la baza ideii mele pentru posibilitatea utilizării de servicii de comunicaţii complete. Este însă fascinant la câte lucruri se pot gândi oamenii şi câte din aceastea sunt puse în practică. Din câte am văzut foarte puţine ajung să fie produse datorită mai multor factori cum ar fi : impactul pe care l-ar putea avea asupra oamenilor şi societăţii, puterii de comercializare, diverselor impedimente economice, imposibilităţii materiale a inventatorilor şi multe altele. Cu toate astea este foarte bine că ne gândim la diverse soluţii pentru a ne îmbunătăţi viaţa. Va trebui să ne gândim la un moment dat dacă toată această tehnologie nu ne îngrădeşte de fapt libertatea prin apariţia unor nevoi care până la invenţia anumitor dispozitive nu existau. Va trebui astfel să punem în balanţă libertatea pe care o câştigăm utilizând anumite dispozitive şi libertatea pe care o pierdem utilizând alte dispozitive care au introdus nevoi noi, nespecifice anterior apariţiei acestor tehnologii.

    RăspundețiȘtergere
  3. hey..
    gasesti asa ceva pe myvu.com cica vad eu aici intr-o revista si sunt destul de performanti,si "trendy"...cica,e ca si cum teai uita la un display de 26-32 inch,si costa 190 euro

    RăspundețiȘtergere
  4. Super tare...cred că o sa îmi iau şi eu o pereche...merci mult de pont.

    RăspundețiȘtergere